Home Achtergrond
Partners Kroonstukken Kaart
 
Achtergrond

Hoewel de Caraïben een gebied betreft met een rijke en kleurrijke sociale geschiedenis, heeft het een beschermde nagedachtenis nodig. Museum objecten zijn slechts reflecties van levensstijlen, cultuur en ervaren emoties van een groep mensen gedurende een periode. Daarom is het veilig om te zeggen dat muziek, architectuur, het weer en etnische mixen wel degelijk hebben bijgedragen aan het creëren van wat elke natie beschouwd als hun nationaal erfgoed.

Het Nationaal Archeologisch Antropologisch Memory Management (NAAM) heeft een proces in werking gezet om een website te lanceren waar de ‘Kroonstukken’ van het culturele erfgoed van de Caraïben toegankelijk wordt gemaakt voor het publiek. Één van de missies van NAAM als een expertise centrum is het promoten en onderwijzen van het nationale erfgoed van de Nederlandse Antillen aan de gemeenschap. The S.A.L. Mongui Maduro Library en Museum en Het Bonaire Museum doen mee met deze missie.

Deze website is daarom bedoeld voor alle Caribische eilanden en het is dan ook ons doel om de website in zes verschillende talen te verzorgen. Dit initiatief wordt grotendeels gesponsord door het Mondriaan Fonds en de participerende partners.

Dit platform waarop de Caribische eilanden samen kunnen komen om openlijk hun expertise te delen is een eerste stap. Elk museum of instituut dat een uniek object in hun collectie heeft van de Caraïben, met een cultureel-historische waarde, is welkom om deel te nemen.  

gesponsord door Mondriaan Foundation contact: info@caribbeanculturalheritage.org
Developed with QwikZite (version 1.12)  Designed by Kuki & Ko